strelica KONTAKT

Usluge

 

bor bor  
Adresa: Centar za estetsku stomatologiju i implantoprotetiku  
Vuka Karadžića 20, Prijedor    
RS | Bosna i Hercegovina O našoj ordinaciji nudimo sljedeće vrste usluga:  
 

strelicaPreventivna stomatologija
strelicaDječja stomatologija
strelicaKonzervativna stomatologija i endodoncija
strelicaProtetika
strelicaOrtodoncija
strelicaLaseroterapija
strelicaOralna hirurgija i implantologija
strelicaParodontologija
strelicaEstetska stomatologija

strelicaDigitalna radiografija

strelicaNOVO - PlaySafe® Sportske udlage - Zaštitite vaš osmijeh - DETALJNIJE...

 
Telefon:  
+387 52 231 333, +387 65 624 479  
   
Email: Facebook Page Instagram Blog  
drmudrinic@gmail.com  
   
strelica RADNO VRIJEME  
bor  
Ponedeljak - petak: 09:00 - 20:00  
Subota: 09:00-13:00  
Nedelja: neradni dan    
  Preventivna stomatologija  
strelicaGDJE SE NALAZIMO U našoj ordinaciji svakodnevno možete da dobijete prave savjete i stručne informacije vezane za zdravlje vaših usta i zuba. Kontaktirate nas i zakažite Vaš termin...  
bor  
mapa    
Dječja stomatologija  
U našoj ordinaciji posebnu pažnu poklanjamo djeci i održavanju dječijih zuba. Vršimo sanaciju mliječnih zuba, zalijevanje fisura, fluorizaciju i remineralizaciju.  
 
   
Konzervativna stomatologija i endodoncija  
U našoj ordinaciji za sanaciju karijesnih lezija koristimo najsavremenije materijale za etetske ispune (plombe). U endodontskoj terapiji kao dijagnostičko sredstvo primjenjujemo apex lokatore i rendgen snimke (imamo vlastiti savremeni rendgen aparat). Za opturaciju kanala korijena primjenjujemo savremene biokompatibilne materijale. Važno za napomenuti je da za sterilizaciju kanala korijena osim klasične terapije, koristimo i diodni laser.  
 
 
   
     
     
  Protetika  
 

U našoj ordinaciji izrađujemo protetske nadoknade za sve tipove parcijalne krezubosti i bezubosti. U toku protetske intervencije pacijentima se obezbjeđuje privremeno rješenje tako da ni jednog trenutka nisu bez zuba i na taj način njihov društveni život nije uskraćen. Rade se dvije različite vrste protetike: mobilna i fiksna.

U mobilna protetika spadaju: imedijatne proteze, totalne proteze (akrilatne, akrilatne sa metalnom bazom, deflex sa prilagodljivom bojom), parcijalne (pločaste akrilatne, valplast, maksimalno reducirane skeletirane proteze, deflex), proteze na mini implantima.

Fiksna protetika čine: privremene krunice i mostovi, metalokeramičke krunice i mostovi, metalokeramičke krunice i mostovi na implantima, bezmetalne krunice i mostovi, bezmetalne krunice i mostovi na implantima, kompozitne nadogradnje zuba, keramičke ljuskice ili veneers.

Takođe mogući su i kombinovani radovi: fiksni dio + mobilni dio koji su povezani modernim retencionim elementima (svi tipovi atečmena, teleskopi).

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
  Ortodoncija  
 

U našoj ordinaciji vršimo ispravljanje nepravilnog rasta zuba i vilica kod pacijenata svih starosnih grupa, naročito kao prevencija kod djece za pravilan rast zuba. Pri tom se koriste: mobilni ortodontski aparati, fiksni sa različitim tipovima bravica (klasične metalne bravice, visokoestetske-keramičke i plastične), udlage za bruksizam (škripanje zubima), stabilizacione udlage u slučajevima oboljenja temporomandibularnog zgloba.

 
   
   
   
     
  Laseroterapija  
 

Laseroterapija je jedan od najsavremenijih trendova u stomatologiji, a u našoj ordinaciji primjenjuje se već duži period u u terapiji mekih tkiva oralne šupljine. Pogodnosti laseroterapije su: procedure izvršene sa laserom ne zahtjevaju skalpele i konce, većina laser procedura u stomatologiji ne zahtijeva anesteziju i bezbolna je, laserska stomatologija smanjuje krvarenje zbog snopa visoke energije svjetlosti, pomaže u zgrušavanju (koagulacija) izloženih krvnih žila čime se inhibira gubitak krvi, bakterijske infekcije su smanjene jer visoko-energetske zrake sterilišu radno područje, oštećenje okolnog tkiva je minimalizovano, rane zarastaju mnogo brže i tkivo može biti obnovljeno.

Upotreba laseri je izazvala revoluciju u načinima na kojima doktori stomatologije i profesionalno stomatološko osoblje pružaju svoje zdravstvene usluge. Posebno izdvajamo vrlo uspješno lasersko parodontno liječenje: gingivektomije- hiperplastično tkivo, frenektomije, otvaranje pristupa implantatu, lasersko liječenje afti, lasersko širenje sulkusa, estetsku korekciju gingive i drugo...

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
  Oralna hirurgija i implantologija  
  U našoj ordinaciji možete dobiti usluge iz oralne hirurgije i implatologije a to su: hirurška ekstrakcija zuba, resekcije, hirurško uklanjanje cista, hirurško vađenje impaktiranih zuba, hiurško izvlačenje impaktiranih zuba u ortodontske svrhe, hirurško produbljivanje forniksa, nivelacija grebena, ugradnja vještačke kosti i membrana, kondenzacija sinusa, ugradnja implanta i mini-implanta.  
   
   
   
   
     
  Parodontologija  
  U našoj ordinaciji, pored profilaktičkih mjera, u cilju borbe protiv vodećeg uzroka gubitka zuba – parodontopatije primjenjujemo i sljedeće: kauzalnu terapiju (uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, korekcija neadekvatnih ispuna i protetskih radova, kiretaža parodontalnih džepova i laseroterapija) i hiruršku terapiju.  
   
   
   
     
  Estetska stomatologija  
  Uz klasičnu stomatologiju, u našoj ordinaciji možete dobiti i usluge iz estetske stomatologije. Neke od njih su: profesionalno izbjeljivanje zuba ZOOM lampom, izbjeljivanje pojedinačnih avitalnih zuba, standardno (white-smile, opalescence boost, endo opalescence-walking bleaching), kućno izbjeljivanje zuba sa izradom individualnih folija (opalescence, opalescence quick), nakit za zube...  
   
   
   
   
     
  Digitalna radiografija  
  Uređaj za digitalnu radiografiju koji se koristi u našoj ordinaciji omogućava postizanje slika vrlo visoke kvalitete sa raznolikim stepenom sivog spektra, dok istovremeno maksimalno smanjuje izloženost radijaciji. Zavisno od anatomskog područja slikanja, tjelesnoj težini pacijenta, vrsti senzora koji se koristi, sistem automatski podešava vrstu i vrijeme ekspozicije zračenja. Ta preciznost omogućuje maksimalnu redukciju izloženosti radijaciji i smanjuje zračenje do 95% u odnosu na klasične uređaje.  Uređaj koristi optički sensor umjesto klasičnog rentgen filma i slika je odmah po snimanju dostupna na monitoru kompjutera u ordinaciji. Zbog mogućnosti uvećanja detalja i pojačavanja kontrasta, detaljno se uradi kompjuterska analiza koja omogućava preciznu dijagnozu i plan terapije.  
   
   
   
   
   
   
     

 

mapa